12 Haziran 2012 Salı

REVIT ARCHITECTURE 2013 YENİLİKLERİ

Bina Performans Analizi İçin Fiziksel Materyaller



Fiziksel materyaller, bina kabuğuna termal ve strüktürel özellikler atayarak BIM tabanlı yapı performans iş akışının verimini arttırır. Revit yapı elemanları içinde tanımlanan termal değerler, yapı performans analizi uygulamaları için artık gbXML olarak export edilebilir.

Revit Server Geliştirmeleri


Revit Server geliştirmeleri, merkez Revit modelleri üzerinde daha fazla kontrol sağlar. Yerel hızlandırıcılar şimdi birçok ana bilgisayara bağlanabilir, dağıtılmış bir Revit Server ağı yaratmanıza izin verir. Autodesk Vault Collaboration AEC işbirliği de geliştirilmiştir.


Görselleştirme Geliştirmeleri


Autodesk Revit ve Revit Architecture, yazılım içinde projenizin görünümü üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilmeniz için görselleştirmede çeşitlilik sunar. Yeni ışın izleme (Raytracing) özelliği interaktif gerçek zamanlı render sunar. Bu, size görüş alanınızda zengin fotogerçekçi içerik (RPC)te render almanızı sağlar. Hayalet yüzey (Ghost Surface) ve şeffaflık özelliği artık her bir yapı elemanı için uyarlanabilir. Gerçekçi görsel stilindeki RPC öngörünümün yanı sıra ilgi çekici grafik sunumları yaratmak için gelişmiş arka plan seçenekleri sunar. 


Birlikte Çalışabilirlik Geliştirmeleri


Revit, Bentley Microstation V7 ve V8 dosya formatlarından import edebilme ve formatlarına export edebilme yeteneklerinin yanı sıra DWF ve DWG formatlarına geliştirilmiş export sağlar. Bu, daha güvenilir ve yapılandırılabilir iş akışı ve çıktılarını sağlar. 


Geliştirilmiş Endüstri Temel Sınıfları (IFC) Desteği


BuildingSMART Uluslararası Endüstri Temel Sınıfı (IFC) versiyon 2x3 artık Revit için sertifikalı. Belgelendirme ile, Revit GSA standartlar dahil olmak üzere, global endüstri standartları ile uyumludur. Açık kaynak Revit IFC exporter gelişmekte olan standartları desteklemek için geliştirilmiştir. Bölgesel gereksinimleri desteklemek için IFC export'a değişiklikler önerebilirsiniz. Bu size, tasarım iş akışınızı desteklemek için üçüncü parti uygulamalarla daha etkin bilgi paylaşımına olanak sağlar. 


Revit Exchange App Store


Revit Exchange App Store, Revit platformundaki eklentilere ve diğer içeriklere kolaylıkla ulaşılmasına olanak sağlayan bir web platformudur.


Ölçülendirme Geliştirmeleri

Yeni çap boyut aracı, çok parçalı bir ölçü zincirinde tek bir parçanın seçilebilmesi ve silinebilmesini sağlar. Ayrıca, ölçü örnekleri artık parça segment değerlerini, eşitlik yazısını veya eşitlik formül dizgesini gösterebilir.


Autodesk 360 Bütünleşmesi



Revit Autodesk aboneleri için, render ve enerji analizini de içeren Autodesk 360 bütünleşmesine kolay erişim sağlar. İş akışınızı bozmadan daha hızlı, daha yüksek kalitede render ve analiz için tasarımlarınızı buluta (cloud) gönderin.


Merdiven Araçları


Autodesk Revit ve Revit Architecture yeni bileşen tabanlı merdivenleri, merdiven tasarımlarının modellenmesi ve dokümantasyonu için ek yetenekler ve daha fazla esneklik sağlar. Merdiven hatları, sahanlıklar ve destek bileşenleri artık bağımsız olarak değiştirilebilir. Merdivenlerin notasyonu ve gösterimi endüstri standartlarına göre geliştirilmiştir.


Korkuluk Geliştirmeleri


Autodesk Revit ve Revit Architecture yazılımı korkuluk geliştirmeleri daha doğru korkuluklar yaratmanıza olanak sağlar. Yeni korkuluk sistemi araçları geçişleri ve uzantıları daha kolay oluşturmanıza yardım eder. Tırabzan ve küpeşteler, görünümlerini kontrol edebilmeniz için tek bir eleman gibi değiştirilip düzenlenebilir. 


Konstrüksiyon Modelleme Geliştirmeleri: Parçalar (Parts)


Parçaların yeteneklerine eklenen geliştirmeler, yapı elemanlarının inşa edilebilirliğini kavramayı güçlendirir. Artık parçaları birleştirebilmenin, dışarıda bırakabilmenin ve yenilemenin yanı sıra aralarında boşluk bırakarak parçalara bölebilirsiniz. Nesneler, bağlantılı modelleriyle ayrılabilmesi ve değişiklik yapılabilmesiyle çok disiplinli tasarım modelleriyle daha doğru modelleme sağlar.


Konstrüksiyon Modelleme Geliştirmeleri: Montaj (Assemblies)


Autodesk Revit ve Revit Architecture'ın güçlü montaj modelleme yetenekleri, montajları normal bir proje paftasına yerleştirebilmenizin yanı sıra, orijinal ana montajın silinmesi gerektiği zaman rahatlıkla montaj görünüşlerini transfer edebilmenizi sağlar. Buna ek olarak, artık montajları endüstri temel standardına (IFC) export edebilirsiniz.