12 Ocak 2010 Salı

Var Olan Detay Çizgileri ve Bileşenlerinden Yeni Detay Bileşenleri Yaratma

Detay çizgilerini, projenin bir drafting görünüşünden kopyalayıp detay bileşeni family'sine yerleştiriyorsunuz. Fakat direkt olarak draft görünüşten detay bileşenini family'sine kopyalamıyorsunuz. Bunun için aşağıdaki üç seçenekten birini izleyebilirsiniz:

1. Draft görünüşündeki detay bileşeni family'sini edit edip family ekranında kopyalayıp detay çizgilerini draft görünüşüne yapıştırabilir ve bu işlem tamamlanınca proje görünüşünden kopyalayıp yeni bir detay bileşeni family'sine yapıştırabilirsiniz.

2. Eğer aboneliğiniz varsa ve Revit Extensions Manager > Freeze Drawings aracına erişebiliyorsanız, bir sayıda detay bileşenlerinden oluşan yeni bir draft görünüşü yaratabilirsiniz. Donmuş görüntü, sonuçta yeni bir detay bileşeni family'sinin içine getirilecek detay içeriği veya basit kopyalama için kısmen patlatılabilir bir import sembol içerecek.


3. Draft görünüşünden detay çizgilerini yeni bir detay bileşeni family'sine kopyalayıp yapıştırabilir. Sonra bu family'yi, kolaylıkla nested family oluşturmak için yeni bir detay bileşeni family'sinin içine yükleyebilirsiniz.

http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2010/01/creating-new-detail-components-from-existing-detail-lines-components.html